invite me          propstoprop(at)gmail(dot)com

meet me           by accident, at the gallery, in a museum, library or a park, at my studio in Ghent, Belgium – facebook – instagram # so.oosterlynck


Over af- en aanwezigheid en de aard van een ruimte, omdat uit wat vanzelfsprekend lijkt toch ook altijd weer iets anders blijkt.

sabine oosterlynck is beeldend kunstenaar en studeerde aan KASK Gent.

sabine oosterlynck bevraagt wisselende onderwerpen vanuit een persoonlijke invalshoek: kritisch, conceptueel en gevoelig.  Ze maakt multidisciplinair werk, met ingrepen in de ruimte. Verbanden tussen het tastbare, het ideeële en het contemplatieve uiten zich steeds in andere vormen, installaties, objecten, video’s … en performances. De gedachten die de artistieke praktijk van sabine oosterlynck bepalen en richting geven,  zijn een state of mind, een conceptuele ruimte die ze ontplooit en waarbinnen ze zich als kunstenaar beweegt.

Zo bevraagt ze de gesteldheid van ons (samen)leven en de manier waarop we omgaan met wat ons omringt. Ze stelt vragen over originaliteit en reproductie, diversiteit en eenvormigheid, zelfbeschikking en determinatie, oordelen en veroordelen. Tegelijk verkent ze met ieder werk – elke materialisatie van de gedachte – een persoonlijke beeldtaal die ze zich alsmaar nadrukkelijker eigen maakt.

Permanente installaties worden in in functie van de opdracht, de ruimte met al zijn aspecten, in kaart gebracht en afgetoetst met de uiteindelijke eigenaar van het werk. Zo ontstaan er nieuwe verhalen die evolueren en kunnen doorgegeven worden.

ART / ARTICLES / CV TEKST/TEXT

Klik hier : 2022 ART CV

2022 artikel Art Couch

2022 KNACK artikel

2021 Kunstwerkt artikel

2021 Tekst Fenster Raum

2019 artikel-art-couch

2019 tekst-de-witte-muur

2019 iconoclash01 galerij Kasteelstraat 1 – Watou

2018 tekst solo expo Oostende

2018 artikel kunstletters pg 1 kunstletters pg 2

2017 interview-nest GENT

2017 tekst copyendlesspaste

2015 tekst-crox